chrome firefox opera safari iexplorer

Україну просять не забороняти гомосексуалізм

05 жовтня 2012 о 11:39

36 депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи закликають парламентаріїв Верховної Ради відхилити законопроект №8711 про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Про це йдеться в декларації депутатів ПАРЄ.

Цей документ підписали представники 20 країн, у тому числі співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ Маріетта де Пурбе-Лундін.

«Ми закликаємо: делегацію України в Парламентській асамблеї терміново переконати своїх колег поважати європейські цінності; парламент України розглянути серйозні наслідки введення такого закону і відмовитися від нього у другому читанні», — сказано в декларації.

Депутати ПАРЄ також закликають Комітет міністрів Ради Європи встановити зв'язок з українською владою, щоб переконати її дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань.

Як наголошується в декларації, прийняття даного проекту закону стане грубим порушенням зобов'язань України в рамках Організації Об'єднаних Націй та Ради Європи.

У декларації йдеться, що законопроект може призвести до збільшення насильства і дискримінації сексменшин.

Як повідомлялося, 2 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір). За дане рішення проголосували 289 із 350 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Законопроектом пропонується шляхом внесення змін до законів Про захист суспільної моралі, Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, Про телебачення і радіомовлення, Про видавничу справу та Кримінальний кодекс заборонити пропаганду гомосексуалізму та встановити кримінальну відповідальність за порушення цієї заборони.

Свою стурбованість цим законом вже висловили ЄС, Human Rights Watch і Amnesty International.

Міністерство закордонних справ сподівається, що Рада при подальшому розгляді законопроекту про заборону пропаганди гомосексуалізму врахує сповна міжнародні зобов'язання України в частині захисту прав людини.

Джерело: ко
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути