chrome firefox opera safari iexplorer

«Укрзалізниця» відмовилась продавати квитки через WebMoney

31 жовтня 2012 о 15:20

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») припинила підтримку онлайн-сервісом придбання квитків системи WebMoney.

Згідно з роз'ясненням «Укрзалізниці» в соціальній мережі Facebook, питання діяльності платіжних систем регулюються законом «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні», ст. 9 якого встановлює, що правила внутрішньодержавної платіжної системи та міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є резидент, мають бути узгоджені платіжною організацією цієї платіжної системи з Національним банком.

Згідно із законодавством, заборонено надання послуг платіжної системи або системи електронних грошей без узгодження правил цих систем із НБУ.

«На сьогодні правила системи WebMoney не погоджено Національним банком відповідно до вимог, встановлених законодавством України про діяльність платіжних систем або операцій з електронними грошима. Таким чином, діяльність системи WebMoney в Україні є неправомірною», — йдеться в повідомленні.

Як зазначає «Укрзалізниця», перелік платіжних систем і систем електронних грошей, правила яких погоджені НБУ, розміщено на офіційному веб-сайті Нацбанку в розділі «Платіжна система».

«З огляду на викладене, за рекомендацією Національного банку України „Укрзалізниця“ вжила заходів щодо припинення надання послуг за допомогою системи WebMoney», — повідомляє відомство.

Як повідомлялося, продаж квитків он-лайн у системі WebMoney «Укрзалізниця» впровадила з 27 вересня 2012 року.

Систему інтернет-розрахунків WebMoney Transfer засновано в 1998 році.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути