chrome firefox opera safari iexplorer

В Харкові не можуть знайти приміщення для музею чорнобильців

23 жовтня 2012 о 09:44

Музей в пам'ять про ліквідацію аварії на ЧАЕС з'явиться в Харкові, коли для нього знайдуть відповідне приміщення.

Про це пишуть Коментарі з посиланням на голову Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолія Вінника.

Анатолій Вінник уточнив, що наразі організація поки що збирає матеріали для експозиції.

Планувалось відкрити музей під 25 річницю ліквідації аварії, в будинку по Фрунзе, 1 — у цокольному приміщенні. Це адреса самої організації, де у напівпідвальному приміщенні зараз розташована виставка «Чорнобиль. Я там був». Але з рештою вирішили не поспішати і пошукати нормальне приміщення, більш відповідне статусу організації ліквідаторів.

Із виставки чорнобильці планують зробити повноцінний музей.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути