chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні започаткували Всесвітній день заощаджень

24 жовтня 2012 о 15:24

Всесвітній день заощаджень стартує 31 жовтня та триватиме ще місяць. Про це сказав виконавчий директор Незалежноі асоціації банків Украіни Сергій Мамедов, передає кореспондент УНН.

"За 90 років існування вже відпрацьовано багато технологій щодо роз'яснення населенню значення заощаджень та підвищення фінансових знань. На сьогодні в Украіні вже 60 банків підтримали таку акцію, а також Національний Банк Украіни. — сказав С. Мамедов.

«Національний банк Украіни, зі свого боку, здійснює заходи, спрямовані на забезпечення сталого розвитку банківської системи, активізацію кредитування реального сектору, підвищення рівня довіри до банків. Варто розуміти, що між цими процесами існує безпосередній зв'язок, оскільки від довіри населення  і можливісті використовувати свої заощадження для кредитування економіки, залежить не тільки зростання доходів громадян, а й економічне зростання країни», — заявила Наталія Іваненко, директор департаменту нормативно- метологічного забезпечення банківського регулювання та нагляду НБУ.

За словами С. Мамедова, на час проведення акції окрім роз'яснювальної роботи вкладники українських банків отримають додатково приблизно 2% до депозитних продуктів.

Нагадаємо, всесвітній День заощаджень був заснований в жовтні 1924 року в Мілані на першому Міжнародному конгресі ощадних кас представниками 29 країн. За новники за допомогою традиції святкування Дня заощаджень намагалися донести до населення, що заощадження створюють фінансовий захист і сприяють більш високому рівню життя.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути