chrome firefox opera safari iexplorer

В Україну призупинено імпорт бензину

22 жовтня 2012 о 16:20

Органи Державної митної служби України з 14:00 п'ятниці, 19 жовтня, призупинили митне оформлення ввезених в країну бензинів, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на галузеве видання OilNews.

«Станом на ранок 22 жовтня з проблемою митного оформлення бензинів зіткнулися всі основні постачальники: ОККО, WOG, Паралель, Асі-ойл, КЛО та інші», — відзначає видання.

Водночас імпорт дизельного палива проходить в нормальному режимі.

«На думку окремих учасників ринку, проблеми можуть означати підготовку до впровадження єдиного оператора з оформлення нафтовантажів, як це вже практикувалося в інших галузях», — відзначають в OilNews.

Агентству Інтерфакс-Україна поки не вдалося отримати коментар Держмитслужби з приводу оформлення імпортованих у країну бензинів.

У консалтинговій компанії А-95 вважають, що тривалі проблеми з розмитненням бензинів можуть призвести до дестабілізації ситуації на ринку і зростання цін на нафтопродукти внаслідок ресурсної недостатності і неминучого збільшення витрат при тривалому простої товару на митниці. За даними А-95, в січні-вересні 2012 року імпорт бензину і дизпалива в балансі українського ринку нафтопродуктів склав 60,9%.

Раніше повідомлялося, що взимку через введення іноземних мит в Україні експерти очікують зростання цін на бензин. Підйом очікується в межах однієї гривні за літр.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути