chrome firefox opera safari iexplorer

В Украні з'явиться перше кладовище для тварин

15 жовтня 2012 о 09:15

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеської міської ради, комплекс планується побудувати в районі 6-го кілометра Овідіопольської дороги. «Місця для цивілізованого поховання домашніх улюбленців існують в Європі в кожному місті. В Україні офіційних місць поховання домашніх і бездомних тварин немає.

Першим таким містом у нашій країні може стати Одеса», — сказали в міськраді, зазначивши, що «створення кладовища для тварин також допоможе вирішити ряд екологічних проблем міста, причому за позабюджетні кошти».

У прес-службі також уточнили з посиланням на першого віце-мера Одеси Миколу Ільченка, що «одне з державних підприємств готове вкласти гроші в реалізацію цього проекту, причому з керівництвом підприємства проведено відповідні переговори».

Зараз готується на узгодження ДП «Укрдержбудекспертиза» проект «Комплексу з утилізації небезпечних (біологічних і медичних) відходів на 6-му кілометрі Овідіопольської дороги», розроблений на замовлення Управління екології та розвитку рекреаційних зон міськради.

Також проведено переговори в Міністерстві екології та природних ресурсів України, де погодилися, що Одесі потрібний інсінератор для спалення останків померлих тварин і ліквідації медичних препаратів, що несуть потенційну небезпеку для здоров'я і життя людей, говориться в повідомленні.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути