chrome firefox opera safari iexplorer

90 копійок на місяць виділяє держава на медпрепарати для дітей-інвалідів

09 листопада 2012 о 14:41

Держава щомісяця виділяє 90 копійок на медичні препарати для інтернатів, підпорядковані Міністерству соціальної політики. У цих закладах живуть діти-інваліди третього і четвертого ступеню та лежачі.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

«Як виявилось під час інспекції і моніторингу всіх інтернатних закладів протягом минулого року, найменше фінансування надавалося якраз тим закладам, які потребують найбільшого фінансування. Тобто там, де є найбільш хворі діти, які потребують найбільшої уваги. Для них практично неможливо знайти сім'ю, яка могла б узяти їх на виховання. Скажу для порівняння, на місяць виділялось 90 копійок на медичні препарати для такої дитини. На рік така дитина для державного бюджету коштувала 28 тисяч гривень. Для порівняння, здорова дитина у школі-інтернаті для держави коштує 100 тисяч гривень, у спецшколі — близько 50 тисяч гривень», — розповів Юрій Павленко.

За його словами, у інтернатах для важкохворих дітей немає вчителів.

«Їх взагалі нічому не вчать, просто підтримують їх здоров'я. Тому ми наполягаємо на тому, щоб у штати інтернатів для дітей третього і четвертого рівня захворюваності були введені педагоги. Такі діти можуть бути навчені мінімальним навичкам і використовувати у своєму житті певні знання», — розповів Юрій Павленко.

Наступного року фінансування для дітей-інвалідів збільшиться до 40 тисяч гривень.

«Буквально нещодавно Кабінет Міністрів прийняв рішення і змінив формулу фінансування інтернатних закладів для дітей третього та четвертого рівня захворюваності, підвищивши рівень фінансування у півтора рази. Тобто до 40 тисяч гривень. Ці кошти вже передбаченні у бюджеті на наступний рік і частково вони вже почали виділятися і цього року», — додав він.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути