chrome firefox opera safari iexplorer

ДАМвУ розпочало музичну монополію

23 листопада 2012 о 10:48

Як стало відомо з достовірних джерел, з початку листопада на музичному небосхилі країни повним ходом йдуть перестановки, зміна влади і народження «нового» монополіста по збору роялті.

Хто цей монополіст, який розгорнув активну діяльність, і за пару тижнів завербувати до 80% музичних правовласників країни, довгий час залишалося загадкою. Більш того, на цей рахунок висувалося чимало версій, останнім часом з політичним ухилом.

Але ось прозвучали залпи і фанфари, що сповістили про те, що в боротьбу за права і свободи своїх клієнтів авторів-виконавців, з великим завзяттям вступає асоціація «Дім авторів музики в Україні» (далі ДАМвУ).

Як ми пам'ятаємо, в жовтні, «жирну крапку» в довголітній співпраці з Державним підприємством «Українське агентство з авторських та суміжних прав» (далі ДП УААСП), що здійснює управління авторськими правами та збір роялті за публічне використання авторських прав, поставили одні з найбільших музичних правовласників , — «Українська Музична Видавнича Група» і «Світова Музика».

А причини були наступні: по-перше, ДП УААСП знаходиться на стадії ліквідації, по-друге, «Збори роялті за використання авторських прав, якщо брати статистику 2012 року, стали провальними. Відрахування фактично зводилися до нуля, і залишалося лише здогадуватися, куди йдуть гроші, що належать АВТОРАМ ».

Але, листопад розставив свої «холодні» акценти на українському музичному ринку. В першу чергу, варто відзначити те, що крапку в довголітньої співпраці з ДП УААСП, що здійснює управління авторськими правами та збір роялті за публічне використання авторських прав, поставив ще один з найбільших музичних правовласників — ТОВ «Комп Мюзік».

Компанія, яка на даний момент ексклюзивно представляє в Україні каталог однією з найвідоміших всесвітніх корпорацій — EMI Music Publishing.

Керівництво ТОВ «Комп Мюзік» прийняло рішення — передати авторські права в управління організації колективного управління авторськими правами ДАМвУ, причини поки не афішуються.

А тому, у зв'язку з цими подіями, з 16 листопада 2012 року на українському музичному ринку каталоги чотирьох найбільших іноземних правовласників тепер будуть представлені в ДАМвУ, а саме:
• Universal Music Publishing;
• Sony / ATV Music Publishing;
• EMI Music Publishing;
• Warner Chappell

У результаті такого розвитку подій, у колективному управлінні ДАМвУ тепер зосереджені всі основні каталоги як українських, так і зарубіжних правовласників.

Такі зміни тільки підтверджують, що організація колективного управління ДАМвУ є надійним і стабільним партнером на музичному ринку нашої країни.

Прес-служба «Дом Авторов Музыки в Украине»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути