chrome firefox opera safari iexplorer

Готується друга хвиля закриття шкіл та лікарень?

15 листопада 2012 о 16:23

Вчорашня заява Президента про те, що необхідно укрупнювати сільські школи, може стати сигналом до початку другої хвилі закриття шкіл та лікарень у сільській місцевості.

Таку думку висловив Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, повідомляє його прес-служба.

"Серед найсумновідоміших реформ від влади була так звана «оптимізація» закладів охорони здоров’я та освіти, яка в кінцевому результаті звелася до скорочення шкіл та лікарень, — нагадав Микола Томенко. — Весь цей процес відбувався не просто болісно, а навіть конфліктно. Цілі села і міста виступали проти так званої реорганізації та закриття закладів освіти та охорони здоров’я».

Він зауважив, що напередодні виборчої кампанії такі дії були призупинені, однак, як тепер зрозуміло, — лише для того, щоб заспокоїти людей на час виборчої кампанії.

Микола Томенко висловив переконання, що заява Президента про те, що «у маленькій школі освіта буде низької якості», а тому «вихід: укрупнення шкіл на високому рівні, які нічим не відрізнялися б від міських шкіл», свідчить, що треба чекати другої хвилі закриття сільських навчальних закладів.

Такий підхід, на думку політика, є хибним, оскільки, спочатку треба як мінімум проаналізувати сьогоднішні результати так званої освітньої та медичної реформ. «Адже ми маємо промовисті і, на жаль, не дуже приємні приклади, коли голови обласних адміністрацій, прагнучи показати як вони шанують Президента, експериментували над людьми у своїх регіонах», — зауважив Микола Томенко.

Більше того, Віце-спікер називав хибним твердження, що у невеликій школі неможливо забезпечити якісну освіту. Він наголосив, що, на його переконання, є цілком очевидним, що про рівень та якість освіти не свідчить кількість вчителів та школярів у певному освітньому закладі.

Микола Томенко ще раз наголосив, що робитиме все, щоби авантюрний план так званої «економії бюджету» на освіті і охороні здоров’я не був реалізований.

«Рідна країна»

Розділи: Новини освіти

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути