chrome firefox opera safari iexplorer

Київ опинився на межі екологічної катастрофи

02 листопада 2012 о 09:23

«Київводоканал» висловлює крайню стурбованість у зв'язку з катастрофічною ситуацією, що склалася в Святошинському районі, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Замість того, що кияни засмітили каналізаційні колектори побутовими відходами, може зупинитися каналізаційна насосна станція «Ново-Святошинська». Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі підприємства, це призведе до екологічної катастрофи з-за викиду стоків в річку Нивки і рибставків з подальшим попаданням нечистот в річку Ірпінь і в Дніпро вище водозабору Дніпровської водопровідної станції, яка подає питну воду на правий берег Києва".

За останні три тижні сильно збільшилися викиди сміття в каналізацію на території третьої району каналізаційних мереж, обслуговуючого Святошинський, частини Шевченківського і Солом'янського районів. Щодня бригади фахівців 30-40 разів виїжджають очищати колектори.

«Сміття надходить з житлових забудов всього Святошинського району... Жителі столичних будинків кидають сміття в каналізацію, не замислюючись над наслідками», — відзначають експерти.

«Підприємство вперше так гостро зіткнувся з такою проблемою... Каналізаційні колектори, які мають відводити тільки стічні води, перетворилися на сміттєпровід», — заявив начальник управління експлуатації каналізаційних мереж насосних станцій «Київводоканалу» Микола Герлянд.

У компанії підкреслюють, що знають, що в багатьох багатоповерхівках не працюють сміттєпроводи, однак спускати сміття в унітази не радять.

«Зупинка роботи КНС „Ново-Святошинська“ більше, ніж на 23 хвилини, може призвести до викиду значних обсягів стоків на поверхню і попадання їх у водойми... Екологічна катастрофа поруч з нами, вона реальна», — говорять в «Київводоканалі».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути