chrome firefox opera safari iexplorer

Київ став першим в Європі за популярністю серед туристів

16 листопада 2012 о 10:52

Київ зайняв перше місце в рейтингу найбільш швидкозростаючих туристичних напрямків у Європі, складеному міжнародним порталом для мандрівників TripAdvisor.

Про це повідомляє «Комерсант-Україна». На цьому ресурсі туристи залишають свої думки та поради щодо планування поїздок, варіанти бронювання готелів. Філії TripAdvisor існують в 30 країнах світу, на них щомісяця заходять більше 60 млн унікальних відвідувачів.

Як повідомляється, у рейтингу європейських міст Київ зайняв перше місце, обігнавши Москву, Турин, Санкт-Петербург і Неаполь, а в світовому — третє, поступившись містам Бер-дель-Плата (Аргентина) і Сан-Паулу (Бразилія).

Прес–секретар TripAdvisor Емма Шоу зазначила, що ці дані свідчать про зростання інтересу мандрівників до певного міста і про те, що туристи «позитивно оцінили рівень сервісу в готелях і ресторанах, а також якість розваг». Голова Асоціації туроператорів Ігор Голубаха зазначив, що інтерес до Києва виник завдяки вдалому проведенню Євро-2012.

А президент Всеукраїнської молодіжної хостел асоціації Роман Пономаренко повідомив, що порівняно з 2011 роком наповнюваність їх номерного фонду збільшилася на 20%. Читайте також: Улюблена країна українців увійшла до списку найбільш небезпечних для туристів Слід зазначити, що 1 листопада Київрада прийняла програму з розвитку туристичної галузі столиці до 2015 року. «Зараз ми готуємо акцію „Уїкенд у Києві за півціни“.

Суть її полягає в зниженні закладами вартості номерів у вихідні, щоб дати можливість туристам відвідати Київ за менші кошти. Багато готелів вже погодилися на це»,- розповів перший заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Мазурчак. Схожа система знижок вже кілька років діє у Львові.

За словами начальника управління туризму Львівської міськради Надії Радіоненко, завдяки цьому в дні проведення акції місцеві ресторани відзначають зростання відвідувачів на 50-100%: «Необхідно максимально збільшувати кількість готелів, ресторанів, магазинів, салонів краси, які беруть участь у таких акціях. До проектів можна залучати і авіакомпанії, які могли б розробити певну лінійку знижок для туристів»,- відзначила Радіоненко.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути