chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада подовжила життя книжковому ринку на Петрівці на 5 років

02 листопада 2012 о 15:15

Київрада продовжила ТОВ «Книжковий ринок» оренду земельної ділянки площею 4,45 га на Петрівці до листопада 2017 року.

За ухвалення відповідного рішення на сесії 1 листопада проголосував 91 депутат, передають «Українські новини».

Спочатку у 2006 році Київрада вперше передала в оренду Книжковому ринку земділянку 4,45 га на Московському проспекті, 10 (Оболонський район) під будівництво багатофункціонального торговельно-розважального комплексу з паркінгом із урахуванням поетапного знесення існуючих споруд Книжкового ринку.

Споруда, яку передбачалося і передбачається знести, перебуває у власності ТОВ «Книжковий ринок» з травня 2005 року.

Таким чином, Київрада технічно врегулювала реалізацію права на власність.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що столичний книжковий ринок на Петрівці знесуть заради будівництва багатофункціонального торговельно-розважального комплексу і паркінгу.

Йдеться про проект рішення Київради «Про поновлення товариству з обмеженою відповідальністю «Книжковий ринок» договору оренди земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торговельно-розважального комплексу та паркінгу з поетапним знесенням будівель та споруд ринків і впорядкуванням прилеглих територій на вул. Московській, 10 в Оболонському районі м. Києва».

Нагадаємо, 31 жовтня 2006 року Київрада передала ТОВ «Книжковий ринок» в оренду земельну ділянку 4,45 га на Московському проспекті, 10. Ділянка була передана в оренду, договір оренди з компанією був укладений в березні 2007 року на 5 років. Згідно з проектом, будівництво комплексу передбачає поетапне знесення споруд ринків.

Джерело: Коментарі
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути