chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада витратить на розвиток туризму у столиці понад 2 мільярди гривень

02 листопада 2012 о 10:54

Київрада затвердила «Міську цільову програму розвитку туризму в Києві до 2015 року», яка має забезпечити просування Києва як туристичного центру, створити в столиці сучасну туристичну інфраструктуру на рівні європейських стандартів.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

На виконання цієї програми планують витратити 2 мільярди 247 мільйонів гривень, зокрема 23 мільйони 478 мільйонів гривень – з міського бюджету.

"Програма передбачає ряд відповідних заходів, пов’язаних з розвитком туризму в столиці. Зокрема, участь у найвпливовіших міжнародних туристичних виставках, організація промо- та прес-турів, проведення щорічних «івент-заходів», — розповів доповідач з питання

перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

«Наприклад, на цей Новий рік ми хочемо організувати різдвяний ярмарок, як це роблять у всіх європейських столицях, а також провести виставку льодових фігур на Співочому полі. Таким чином ми плануємо значно збільшити кількість туристів», – додав він.

Також чиновник відзначив, що вже зараз йдуть переговори з керівництвом столичних готелів щодо організації турів вихідного дня, коли туристи зможуть приїжджати у Київ за півціни.

Крім того, виконання «Міської цільової програми розвитку туризму в Києві до 2015 року» сприятиме створенню до 3,5 тисяч додаткових робочих місць та надходженню до бюджету близько 600 мільйонів гривень.

Як відомо, новорічні ярмарки та виставки льодових скульптур проводять у Києві не перший рік.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути