chrome firefox opera safari iexplorer

На Україну чекає календарна зима

19 листопада 2012 о 13:05

Начальник "Укргідрометцентру" Микола Кульбіда під час брифінгу сказав про те, що чекати снігу на всій території України потрібно в грудні, передає кореспондент УНН.

На уточнююче запитання журналістів, коли можна очікувати снігу в Україні, головний синоптик країни відповів: «Сніг потрібно чекати, звичайно, в грудні, але предметно і конкретно сказати в які дати він випадатиме, поки що неможливо».

М.Кульбіда також зазначив, що нинішня погода ніяким чином не є аномальною, оскільки температурний режим наблизився до норми для цього періоду.

«На півночі України і у Києві саме 19 листопада відмічаються перехід температури через 0 градусів. Така кліматична норма. І близько цієї норми й тримається температурний режим. Таким чином аномалії на сьогодні в Україні немає»,- резюмував він.

Розділи: Довкілля

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути