chrome firefox opera safari iexplorer

Синоптики попереджають українців про 25-ти градусні морози

21 січня 2013 о 13:05

Директор Гідрометцентру України Микола Кульбіда заявляє про ускладнення на цьому тижні погодних умов, які викликані великими температурними перепадами і можуть призвести до ожеледиці на дорогах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.Кульбіда повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві. “Небезпечних явищ протягом поточного тижня слід чекати — це ожеледь, ожеледиця на дорогах, у південних областях — тумани і в Карпатах — лавинна небезпека”, — сказав він.

За його словами, на поточному тижні територією України перемістяться кілька атмосферних фронтів, які зумовлять опади — у північних областях переважно у вигляді снігу, у західних — мокрого снігу, у південних, східних та центральних областях — дощ з переходом у сніг. “При зміні повітряних мас слід чекати посилення ожеледних явищ і ожеледиці на дорогах, також налипання мокрого снігу”, — повідомив він.

М.Кульбіда поінформував, що 21-23 січня температурний режим не буде змінюватися суттєво. Зокрема, у західних та північних областях вночі очікується від 3° до 8° морозу, а вдень — близько 0°. В той час як на півдні, сході і в більшості центральних областей температура повітря вночі буде плюсовою, а вдень досягатиме 3-8° тепла, на півдні — 9 тепла°, а в Криму — від 9 до 14° тепла.

Водночас, починаючи з 24 січня, синоптики прогнозують зниження температури на 4-7 градусів, а протягом 25-27 січня — подальше зниження. “Вночі у північних, західних та центральних областях очікується 12-17° морозу, місцями на півночі — 20-25° морозу, а в денні години — від 7 до 13° морозу”, — уточнив директор Гідрометцентру.

М.Кульбіда також повідомив, що у південних областях, у Закарпатській, Луганській та Донецькій областях температурний режим буде вищим — вночі 5-10° морозу, вдень — 0-5° морозу, а в Криму збережеться тепла погода.

Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути