chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні відзначається Міжнародний день чоловіків

19 листопада 2012 о 08:53

У понеділок, 19 листопада, у світі відзначається Міжнародний день чоловіків.

Свято відзначається щорічно.

Міжнародний день чоловіка вперше відзначили в 1999 році в Тринідад і Тобаго. Згодом це свято знайшло підтримку в Австралії, країнах Карибського басейну, Північної Америки, Азії, Європи і в Організації Об'єднаних Націй.

Цілями створення Міжнародного чоловічого дня є привернення уваги до гендерної дискримінації та до проблеми нерівності статей.

Організатори свята наголошують значущість позитивного впливу чоловіків на сім'ю та виховання дітей.

Наразі свято відзначають в Австралії, Великобританії, Угорщині, Гані, Індії, Ірландії, Мальті, Тринідаді і Тобаго, США, ПАР, Сінгапурі і Ямайці.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути