chrome firefox opera safari iexplorer

Стріт-арт проект «Прикрасимо наше місто» триває у Черкасах

08 листопада 2012 о 12:10
Соціальний стріт-арт проект «Прикрасимо наше місто» триває у Черкасах протягом місяця. За цей період уже п’ять міських об’єктів отримали нове «вуличне обличчя».

Троє черкаських художників перетворили частину узвозу, що з’єднує два мікрорайони міста, на величезні різнокольорові олівці. Над вуличним малюнком митці працювали протягом п’яти днів. За цей час встигли намалювати десять олівців-велетнів, пише «Радіо Свобода».

«У нас було дуже мало часу, тому що вже мали бути дощі, похолодання. Довелося малювати дуже швидко. Тому ми скористалися формою цих сходів і зробили олівці – начебто самі сходи складаються із велетенських олівців. Це виявилося просто, яскраво. Так, як ми замислювали. Ми хотіли, щоб людям, які йтимуть цими сходами, захотілося усміхнутися», – розповідає художниця Даша Малкова, яка брала участь у розписі сходів.

Утілити фантазії на черкаських вулицях молодим художникам допомагають спонсори. Поки що проект «Прикрасимо наше місто» фінансується лише за кошти меценатів та власне самих митців.

Черкаський художник-графік Денис Ратушний розмалювати стіну на центральній вулиці міста вирішив за власний кошт. Темою свого арт-проекту обрав кінематограф і вже навіть втілив за допомогою пензля, білої та чорної фарби образ генія німого кіно – Чарлі Чапліна.

У планах хлопця – на одній стіні створити серію зображень великих акторів. Після Чапліна, приміром, Денис планує написати портрети Луї де Фюнеса та Аль Пачіно.

«Кіно – це така річ, яка змушує нас замислитися, знайти щось нове, вирости культурно і отримувати натхнення. Культура у місті на низькому рівні, зокрема серед молоді. Для мене це дуже важлива проблема. Я хотів би, щоб люди розвивалися», – розповідає художник.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути