chrome firefox opera safari iexplorer

У Національній опері презентують проект «Королі танцю. Опус 3»

14 жовтня 2011 о 11:08

Балетний проект «Королі танцю» п’ять років тому придумали танцівники Ітан Стіфел та Анхел Коррейя. Його ідея, з погляду мистецтва і продюсування, була більш ніж благодатною: на одній сцені — найвідоміші солісти балету з різних країн. Ось тільки реалізувати її було не так–то просто, оскільки зібрати разом прем’єрів–танцівників, графіки яких розписані на багато років уперед, дуже проблематично. Але продюсеру Сергієві Даниляну, який починав цей проект, це поки що вдається.

Танцювальна вистава, яку буде представлено на найближчих вихідних у Національній опері, — третя версія проекту «Королі танцю». У ній візьмуть участь Денис Матвієнко (Маріїнський театр), Іван Васильєв (Большой театр), Гійом Коте (Національний балет Канади), Девід Холберг (Большой театр), Марсело Гомес (Американський Балетний театр).

У програмі третього «королівського опусу» — шість світових балетних прем’єр. Спеціально до проекту Мауро Бігонцетті та російський кутюр’є Ігор Чапурін створили унікальні костюми.

«У проект мене запросив креативний продюсер Сергій Данилян, у «Королях танцю» я з 2009 року, — розповідає уродженець Дніпропетровська Денис Матвієнко. — Програму, яку побачать кияни, ми репетирували в Нью–Йорку протягом трьох тижнів. Третя версія «Королів...» — ювілейна, цього разу ми не лише представляємо постановки найвідоміших хореографів, але й зроблені спеціально для цього проекту і спеціально для цих учасників. До речі, у третіх «Королях» бере участь і екс–киянин Леонід Сарафанов. На жаль, iз певних причин він не зміг узяти участь в усьому турі і його у складі «Королів танцю–3» побачили тільки глядачі Москви та Санк–Петербурга».

Програму «Королі танцю. Опус 3» покажуть також у Ризі, Нью–Йорку, Каліфорнії.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути