chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пройдуть Дні Відня

05 листопада 2012 о 10:14

Цього року мешканці української та австрійської столиць мають спільний привід для святкування – 20 років виповнюється побратимським стосункам Києва та Відня. На честь 20-річчя дипломатичної та культурної співпраці двох міст у Києві 7 та 8 листопада відбудуться Дні Відня, передає УНН з посиланням на КМДА.

У цей період Київ з офіційним візитом відвідає австрійська делегація на чолі з мером Відня Міхаелем Хойплем. Разом з представниками бургомістрату приїдуть і представники бізнес-кіл, адже Дні Відня у Києві матимуть як культурну, так і економічну складові.

Зокрема, 7 листопада відбудеться україно-австрійській бізнес-форум «Київ-Відень», основною темою якого стануть технології та стратегії розвитку міста, зокрема у сферах енергозбереження, утилізації сміття, розвитку транспортної інфраструктури, туризму, будівництва тощо. Учасники бізнес-форуму зможуть також відвідати виставку «Ноу-хау Відня: Технології та стратегії розвитку міста», яка представить інноваційні рішення міського управління, що сьогодні успішно застосовуються в Австрії.

8 листопада члени австрійської делегації разом з керівництвом Київської міської державної адміністрації відвідають благодійну організацію "Фонд «АСПЕРН», яка допомагає українським родинам та дітям у кризових ситуаціях.

Того ж дня голова КМДА Олександр Попов та мер Відня Міхаель Хойпль відвідають Національний музей мистецтв ім. Богдана і Варвари Ханенків, в якому працюватиме виставка «Австрійці у Києві». На цій виставці кияни та гості столиці зможуть побачити унікальні твори австрійського мистецтва.

Завітають очільники двох столиць і до Національної бібліотеки ім. В. Вернадського, в приміщенні якої ще у 1992 році була відкрита Австрійська бібліотека. Міхаель Хойпль вже висловив намір передати бібліотеці 92 DVD та 196 книжок, серед яких твори австрійської художньої літератури та кінематографу.

Крім того Олександр Попов та Міхаель Хойпль відвідають київську школу №115 ім. І.Огієнка, яка з 2007 року співпрацює з віденською середньою школою. За попередньою інформацією, саме під час візиту до школи очільники Києва та Відня підпишуть угоду про співробітництво в освітній галузі між столицями.

Нагадаємо, Київ та Відень є містами-побратимами з 1992 року – саме тоді був підписаний перший меморандум про дружбу та співпрацю між двома містами. А на початку липня поточного року, під час візиту мера Відня до Києва, було підписано меморандум про поглиблення цієї співпраці.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути