chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві вирішили, як святкуватимуть Новий рік та Різдво. Програма

13 листопада 2012 о 14:55

У грудні 2012 року та у січні 2013 року з нагоди святкування Нового року та Різдва у столиці відбудеться низка загальноміських заходів. Відповідне розпорядження підписав голова КМДА Олександр Попов. Про це УННповідомили у прес-службі КМДА.

Так, 19 грудня на Майдані Незалежності відбудеться урочисте засвічення головної ялинки України. У День святого Миколая діти-сироти та діти з малозабезпечених сімей відвідають Київський національний академічний театр та отримають солодкі подарунки. Того ж дня у Колонній залі КМДА проведуть свято для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вихованців шкіл-інтернатів та дитячих будинків Києва.

Також у рамках мистецько-освітнього проекту «Новорічні пригоди капітана Врунгеля» з 19 до 23 грудня діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти із малозабезпечених та багатодітних сімей, бездоглядні та безпритульні, діти, які потерпіли від наслідків Чорнобильської катастрофи, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, талановиті і обдаровані діти та вихованці шкіл-інтернатів відвідуватимуть новорічні вистави у

Національній музичній академії України імені П.І.Чайковського.

З 19 грудня 2012 року до 10 січня 2013 року Служба у справах дітей проводитиме екскурсії для дітей Центру соціально-психологічної реабілітації №1.

22 грудня на Хрещатику відбудеться парад Дідів Морозів-волонтерів, а також благодійні новорічні свята у Колонній залі КМДА для дітей з функціональними обмеженнями, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей.

31 грудня о 19:00 на Майдані Незалежності розпочнеться свято зустрічі Нового 2013 року. 7 січня кияни та гості міста святкуватимуть Різдво на Хрещатику.

З 10 до 12 січня 2013 року у Легкоатлетичному манежі Республіканського вищого училища фізичної культури відбудуться ХVІІІ Всеукраїнські змагання з легкої атлетики «Різдвяні старти».

Традиційно, 19 січня уся київська громада відзначатиме Свято Водохреща. Заходи з нагоди Хрещення Господнього відбуватимуться на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору Української православної церкви та у парку культури і відпочинку «Гідропарк».

Крім того, протягом грудня 2012 року та січня 2013 року Новорічні та Різдвяні свята, вечори відпочинку відбуватимуться у дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільні навчальних закладах міста.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути