chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві презентували програму святкування Нового року та Різдва

10 грудня 2012 о 17:32

У столиці презентували програму святкування Нового 2013 року та Різдвяних заходів.

Так, розпочнеться святковий марафон 19 грудня урочистим запаленням головної новорічної ялинки України, створеної з урахуванням побажань мешканців міста.

Вперше проведено конкурс з визначення найкращої пропозиції зовнішнього вигляду новорічної ялинки, за результатами якого перемогла компанія Люм'єр-Україна. Саме вона запропонувала найбільш цікавий проект дизайну, прикрас та ілюмінації новорічної ялинки. Крім того, змогла задовольнити технічні вимоги — висота дерева майже 35 метрів, а вага — до 30 тонн.

Концертна програма запалення ялинки розпочнеться о 17:00. У ній візьмуть участь: Київський академічний театр українського фольклору Берегиня, дитячий народний ансамбль танцю України, народна артистка України Ніна Матвієнко з хором при Муніципальній академічній чоловічій хоровій капелі ім. Ревуцького, переможниця пісенного конкурсу Дитяче Євробачення-2012 Анастасія Петрик та інші. Завершить дійство святковий феєрверк.

22 грудня на Хрещатику відбудеться парад Дідів Морозів-волонтерів, а також благодійні новорічні свята в Колонній залі КМДА для дітей з функціональними обмеженнями, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей.

З нагоди зустрічі Нового 2013 року 31 грудня о 21:00 розпочнеться концертна програма Ніч на Майдані. З Новим роком киян та гостей столиці привітають популярні групи, серед яких: Брати Карамазови, Тік, Друга ріка, а також ДДТ. Триватиме свято в серці країни до 02:00.

7 січня кияни та гості міста святкуватимуть Різдво на Хрещатику. На сходах біля КМДА відбудеться масове гуляння «Христос народився, славімо його!».

Традиційно 19 січня вся київська громада буде відзначати свято Водохреща. Заходи з нагоди Хрещення Господнього будуть проходити на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору Української православної церкви та в парку культури і відпочинку Гідропарк.

Протягом всієї святкової пори в столиці працюватиме новорічно-різдвяне селище. В рамках проекту буде діяти святковий ярмарок, де усі бажаючі зможуть придбати українські сувеніри, вироби народних майстрів, ялинкові прикраси, міні-ялинки, подарунки до новорічних та різдвяних свят, а також поласувати різноманітними солодощами.

Також новорічно-різдвяне селище запрошує всіх бажаючих в Містечко майстрів на майстер-класи народних ремісників із соломоплетіння, валяння з вовни і виготовлення іграшок із солодощів.

Крім того, Новорічні та Різдвяні свята, вечори відпочинку будуть проходити в дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладах та в усіх комунальних закладах культури міста.

Як повідомлялося, в Києві робота метрополітену, а також наземного громадського транспорту в новорічну ніч буде продовжена.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути