chrome firefox opera safari iexplorer

Де придбати подарунки і відпочити до Нового року

11 грудня 2010 о 00:05

За місяць до Нового року вже починаєш очікувати якогось дива. Почуття незрозуміле, але воно не дає всидіти вдома.

Зазвичай якраз у цей період на радість не тільки малечі, а й дорослим відбувається у столиці чи не найбільше святкових заходів.

То ж куди податися у передсвяткові та святкові дні, щоб відчуття свята ще більше загострилося?

Подаємо орієнтовний календар ЩО? ДЕ? КОЛИ?

Ярмарки

Що не кажіть, а питання подарунків рано чи пізно постає перед кожним. І щоб не бігати в останній день по всіх магазинах, радимо заздалегідь відвідувати передноворічні ярмарки.

З 10 грудня по 12 січня 2010 року в Українському домі триватиме новорічна різдвяна виставка-ярмарок та фестиваль дизайнерських HAND-MADE ялинок. На виставці ви знайдете все, що потрібно для підготовки до зустрічі Нового року: аксесуари, посуд, різні задумки оформлення новорічного інтер’єру, якісні карнавальні костюми, українські сувеніри, книги на новорічну тематику, а також музейні експонати ляльок. На виставці представлятьі прикрашені ялинки різних культур – скандинавська, американська, європейська, українська, російська тощо. 18 грудня о 16.00 в рамках ярмарку відбудеться фестиваль по створенню декоративної новорічної ялинки «Hand Made», де всі охочі зможуть позмагатися у найкреативнішому створенні новорічної ялинки та отримати призи.

А вже з 15 грудня на Майдані Незалежності також можна буде купувати різноманітні новорічні товари. Для цього міська влада навколо пам'ятника Незалежності планує встановити більше 100 торговельних кіосків. Там продаватимуть, з-поміж іншого, ялинкові прикраси, гірлянди, іграшки. З продовольчих товарів — гарячу випічку, пряники, чай, каву, глінтвейн. В мерії пообіцяли, що ціни на такому ярмарку будуть набагато нижчі від ринкових.

З 16 по 26 грудня в приміщенні Музею Івана Гончара (вул. Лаврська (Мазепи), 29) триватиме великий ярмарок українських подарунків до Різдва. Зокрема, це вироби народних майстрів з натурних матеріалів, продукція для святкового столу, складники для куті та узвару. Не забули й про тих, хто збирається цього року колядувати. На ярмарку знайдете видання зі стародавніми колядками, вертепні зірки, дзвоники, шапки для хлопців та хустки для дівчат, навіть пшеницю для засівання.

З 17 по 19 грудня в Експоцентрі України (вул. Глушкова, 1) відбудеться святкова виставка-ярмарок «Щедрий Миколай-2010». В ній планують взяти участь понад 120 фірм, приватних підприємців та народних майстрів з усіх куточків України. В програмі – конкурс дитячих вітальних листівок, концертна програма, майстер-класи, традиційна українська кухня, продаж продукції бджільництва та продуктів харчування.

16-19 грудня в Українському домі на Європейські площі від вітчизняних видавництв відбудеться Благодійний дитячий книжковий ярмарок «Подарунок від Святого Миколая». Там не тільки зможете обрати якісне видання для себе чи дітей, а й відвідати тематичні круглі столи, презентації книг, взяти участь у конкурсах, розвагах для дітей та майстер-класах від народних майстрів.

23-25 грудня в Експоцентрі «Спортивний» (Республіканський стадіон, вул. Фізкультури, 1) також триватиме книжковий ярмарок «Медвін: Книжковий Миколай».

Розваги

Коли надворі пролітає сніжок, а в повітрі пахне святом, телевізором та комп’ютером вже не вдовольнишся. Хочеться справжніх вражень на свіжому повітрі.

Тож упродовж усіх новорічних та різдвяних свят - з 11 грудня 2010 до 19 січня 2011 — щоденно  з 12.00 до 20.00 на Майдані незалежності працюватиме безкоштовний парк розваг – 12 атракціонів та 10 дитячих майданчиків. Ковзанка працюватиме щодня з 8.00 до 22.00.

З 13 по 20 грудня у Палаці підводного спорту (вул. Сергієнка, 2/3. Початок об 11.00) відбудуться міські змагання з плавання на призи Діда Мороза і Золотої Рибки.

З 18 грудня по 19 січня 2011 року на Співочому полі проходитиме культурно-мистецький захід «Українська новорічно-різдвяна льодова феєрія» у Льодовому містечку.

У День Святого Миколая 19 грудня з 14:00 до 18:00 в НЦНК «Музей Івана Гончара» відбудеться свято для дітей, відкриється ІІІ Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль «ОРЕЛІ — ЗИМА» та виставка-конкурс різдвяно-новорічної атрибутики «Іде звізда чудна».

19 грудня на Мамаєвій Слободі (вул.М.Донця, 2) в рамках зимового фестивалю «Країна Мрій» також планується свято для дітей з подарунками та гуляннями. Програму заходу дивіться згодом на сайті скансену.

24 грудня о 15.30 відбудеться запалювання головної новорічної ялинки «Ялинко новорічна, засвітись вогнями!».

25 грудня з 15.00 до 16.00 триватиме Парад Дідів Морозів-волонтерів від кінотеатру «Орбіта» до будівлі КМДА.

З 25 грудня 2010 по 9 січня 2011 у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбудеться фентезі-карнавал «Новорічний зореліт – 2011». Унікальні спецефекти, грандіозні декорації – ця казкова фантастична феєрія справить незабутнє враження і допоможе надовго зберегти святковий настрій! Вартість квитка: без подарунку – 50 грн, з подарунком – 70 грн.

З 19.00 31 грудня до 2.00 1 січня на Майдані Незалежності триватиме святкова новорічна акція «З Новим 2011 роком!».

Катерина Качур для «Рідної країни»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути