chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відкриють першу в Україні міську медіатеку

23 листопада 2012 о 16:27

У Центральній бібліотеці для дорослих ім. Лесі Українки створять міську медіатеку – інтерактивний громадський центр, обладнаний новітніми технологіями.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської міської ради, першу в Україні медіа теку створили за допомогою програми «Бібліоміст» із залученням міжнародного досвіду. Упродовж 2013 року приміщення бібліотеки буде реконструйовано, а заклад суттєво змінить свої функції та матеріально-технічну базу.

Медіатека – це обладнаний сучасними технологіями громадський центр нового типу, який пропонує можливість участі у заходах та використання різноманітних ресурсів, включаючи Інтернет, CD та DVD-носії, електронні книги, інтерактивні програми вивчення іноземних мов і комп'ютерних технологій, програми дитячого розвитку, комп’ютерні курси, музичну студію, кінозал, дискусійні клуби, тренінги і гуртки для усіх членів родини.

Приміщення буде доступне для людей з особливими потребами. На додачу до послуг традиційної бібліотеки громада міста зможе насолоджуватись сучасним комфортним дизайном центру та значно ширшим спектром послуг.

«Ми хочемо, щоб усі наші бібліотеки були максимально адаптовані та пристосовані до потреб людей різних вікових категорій та соціальних статусів. Затребуваність на створення медіатеки у Львові, місті, яке визнало, зокрема, ІТ-галузь однією із пріоритетних, є для нас дуже важливою. Сподіваємося, що цей проект буде вдалим, і медіатека стане інтегрованим місцем зустрічі. На реалізацію цього проекту міська влада готова закласти близько 400 тис. грн у бюджет розвитку міста Львова на 2013 рік для виготовлення проектно-кошторисної документації. А вже залежно від її вартості ми точніше знатимемо суму, необхідну на проведення ремонтних робіт», – зазначає начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Подоляк.

«Медіатеку створюють для багатьох категорій людей. Ми не робимо різницю у віці і статусі – будь-хто має можливість скористатися цим. Це дозволятиме промоціювати безліч видів діяльності. Всі ці послуги будуть безкоштовними. Традиційна бібліотека може мати сучасний, більш привабливий вигляд. Європейський досвід, доводить, що такі центри користуються популярністю. Львів готовий до цього. Адже як культурна столиця Львів завжди був попереду», – говорить регіональний представник програми «Бібліоміст» у Львівській області Юлія Галій.

Також медіатека буде повністю пристосована для людей з особливими потребами. Встановлять пандуси, відповідно обладнають вбиральні. А також планують закупити спеціальне програмне забезпечення, яке дасть можливість людям користуватися технікою із вадами зору.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути