chrome firefox opera safari iexplorer

У Судаку і Феодосії створять морські музеї

09 листопада 2012 о 10:58

У Судаку і Феодосії з'являться морські музеї Криму, які будуть працювати як філії Чорноморського центру підводних досліджень.

Про це пише Крымское информационное агентство.

Голова Республіканського комітету АРК з охорони культурної спадщини Лариса Опанасюк повідомила агентству, що вже є домовленності про те, що в Судаку на базі Судакського історичного музею буде перший Морський музей Криму. «Зараз ми ведемо переговори і відчуваємо повну підтримку Феодосії, вірогідно, це буде на базі дачі Стамболі. Там буде друга філія, це буде другий музей. Вони будуть різнопланові», — зазначила Лариса Опанасюк.

Голова рескому додала, що КРУ «Чорноморський центр підводних досліджень» вже зареєстровано, призначений директор, штат із 30 осіб буде включати науковців та інженерів.

Нагадаємо, Верховна Рада Криму у вересні прийняла рішення про створення Чорноморського центру підводних досліджень. Він призначений для проведення підводних досліджень, здійснення наукової та технічної експертизи, паспортизації підводних об'єктів, організації підводного туризму тощо.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути