chrome firefox opera safari iexplorer

Влада підтвердила зростання цін в Україні наступного року

07 листопада 2012 о 15:41

Національний банк України оприлюднив Ділові очікування підприємств України. В яких йдеться, що підприємства-респонденти очікують зростання цін у наступні 12  місяців як на покупні товари і послуги,  так і на продукцію власного виробництва, передає УНН.

«Водночас зростання виробничих витрат,  на думку опитаних підприємств , продовжиться меншими темпами. Серед основних факторів,  що обумовлюють зростання вихідних цін,  називають подорожчання енергоносіїв та сировини і матеріалів», — йдеться в звіті НБУ.

Як йдеться у документі, знизилися оцінки впливу податкового тиску,  цін на світових ринках та конкуренції з іноземними виробниками.

Також, опитані Національним банком респонденти покращили оцінки поточного фінансово-економічні оцінки стану своїх підприємств:  баланс між оцінками стану “добрий” та “поганий” становив 2,7%, порівняно з  0,8%  у ІI кварталі 2012 року.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, упродовж минулого тижня ціни на хліб на Вінничині підвищили всі його виробники. Залежно від виду, тепер за буханець треба платити більше 30-60 коп.

Розділи: Суспільство