chrome firefox opera safari iexplorer

Власниця найдовшого волосся в Україні проживає в Черкасах. Фото

15 листопада 2012 о 12:37

В Україні знайшли власницю найдовшого волосся у країні. При зрості дівчини 178 см, її волосся досягають довжини більше 2-х метрів. Досягнення буде внесено до реєстру рекордів.

Як повідомили Корреспондент.net у прес-службі Національного реєстру рекордів, довжина волосся Ганни Янко, яка проживає в Черкасах, досягає довжини трохи менше висоти одного поверху будинку.

Для того, щоб отримати титул Найдовше волосся України і увійти до Національного реєстру рекордів, Янко не стриглася 28 років. Останній раз коротка стрижка в неї була в сім років, про що свідчать дитячі фотографії.

Догляд за такими волоссям — це громіздка і тривала процедура, яка забирає багато сил і часу. Не дивлячись на це, дівчина ніколи не думала про те, щоб обрізати косу. За волоссям Янко доглядає сама. На одне миття волосся йде ціла банка шампуню, а на сушіння — близько 2 годин. При цьому вона ніколи не прискорює процес феном, щоб волосся не плуталися.

16 листопада 2012 року на запрошення Національного Реєстру Рекордів володарка найдовшого волосся в Україні приїде до Києва. Експерти НРР в присутності ЗМІ проведуть офіційну процедуру вимірів волосся і оголосять результат. Після цього відомий український стиліст В'ячеслав Дюденко зробить Янко зачіску, яка претендує на рекорд Зачіска з найдовшого волосся.

За експертними оцінками НРР, цей рекорд є абсолютним — більш довгого волосся, ніж у претендентки, немає ні в кого в Україні.

У Книзі рекордів Гіннеса офіційно як найдовше волосся зареєстрована шевелюра китаянки Ксіе Квіпінгт (Xie Qiuping). Довжина її волосся — 5м 63см. Однак насправді найдовше волосся в світі належать іншій східній жінці — невідомій індійській черниці, довжина волосся якої 7м 92см. Правда, цей рекорд ніде не зареєстрований і є неофіційним. Титул Найдовше волосся Росії — у Тетяни Письменної, що проживає у Волгограді. Тетяна потрапила до Книги рекордів Росії, коли її волосся було 2м 18см. На сьогодні коса російської красуні — 2м 70 см.

Нагадаємо, що в 2010 році в Києві вибрали власниць найдовшого натурального волосся і найдовших вій в Україні. Рекорд встановили Ганна Гнатюк, довжина волосся якої виявилася 131 см 01 мм, і Оксана Шикалюк з віями довжиною в 18,5 мм.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути