chrome firefox opera safari iexplorer

ВР рекомендує ЦВК провести повторні вибори на 5 округах

06 листопада 2012 о 16:35

Верховна Рада рекомендує Центрвиборчкому призначити перевибори на 5 одномандатних округах №94, 132, 194, 197, 223.

За таке рішення проголосували 268 депутатів.

Також ВР рекомендує ЦВК визначити обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення повторних виборів в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197 і 223.

Рада рекомендує уряду вжити невідкладних заходів щодо забезпечення у встановленому порядку фінансування повторних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197 і 223.

Дату виборів має призначити Центральна виборча комісія.

Під час обговорення представники опозиції заявляли, що така постанова не є законною.

«Вчора був здійснений тиск на голову ЦВК, який в порушення закону про вибори, конституції запропонував прийняти неправове рішення», — заявив бютівцею Сергій Сас.

Він наголосив, що єдиними правильним рішенням було б проведення перераунку бюлетенів членами ЦВК.

Водночас, інший представник БЮТ заявив, що переголосування потрібно призначати на тих округах, де знищено бюлетені. Серед таких округів він назвав 11 округ у Вінницькій області (Домборовський — Солейко), 14 округ (Мельницу-Жеребнюк), 41 і 61 округи у Донецьку і області, а також 93 у київській області (Мостіпан — Онищенко).

Також інший депутат Олександар Бондар попросив виключити 223 округ (Левченко-Пилипишин), оскільки за протоколами переможцем є свободівець.

Як відомо, у окрузі №94 у Обухові за паралельними підрахуками перемагає кандидат від «Батьківщини» Віктор Романюк. Однак апеляційний адмінсуд, дав підстави не визнавати результати голосування на 28 дільницях, де лідирував Романюк, і окружком оголосив переможницею кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху, яка є дружиною екс-керівника області. Підставою для рішення ОВК стали позови спострегачів від ПР, яких нібито не пустили на дільницю.

У окрузі №132 в Первомайську Миколаївської області точиться боротьба між кандидатом від об’єднаної опозиції Аркадієм Корнацьким і кандидатом від Партії регіонів Віталієм Травянко, який є заступником голови Миколаївської облдержадміністрації. За першими даними після підрахунку 100% голосів Корнацький випереджав Травянка на 4 167 голосів, однак після низки скандальних подій ЦВК прийняла протокол окружкому №132, де переможцем значиться Травянка, але доручила перевірити все.

У 194 окрузі визнали перемогу бютівця Миколи Булатецького, який переміг голову правління ПРАТ Азот, який належить Дмитру Фірташу. Він випередив конкурентку на 12 тисяч.

В окрузі №197 у Черкаській області найповільніше рахували голоси і опозиціонери заявляли про махінації на користь самовисуванця Богдана Губського. Альтернативний підрахунок голосів показав перемогу кандидата «Батьківщини» Леоніда Даценка, однак вранці 5 листопада на сайті ЦВК Губський значився як переможець.

У 223 окрузі протистоять самовисуванець, підтримуваний владою, Віктор Пилипишин і «свободівець» Юрій Левченко.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути