chrome firefox opera safari iexplorer

2013 рік в Україні оголосили Роком дитячої творчості

28 грудня 2012 о 13:00

Президент України Віктор Янукович підписав указ про оголошення 2013 — Роком дитячої творчості.

Про це повідомив уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко на брифінгу в п'ятницю, інформує кореспондент УКРІНФОРМу.

«2013 рік Президентом України Віктором Януковичем оголошено Роком дитячої творчості. Президент підписав відповідний указ», — сказав Павленко.

За його словами, Глава держави зобов'язав Кабінет міністрів України до 1 лютого розробити та затвердити план заходів до Року дитячої творчості, а облдержадміністрації здійснити відповідні заходи.

«На переконання Президента, 2013 рік має стати поштовхом для розвитку і модернізації позашкільної освіти, створення ефективної системи виявлення і реалізації талантів, підтримки їх творчих, інтелектуальних, спортивних досягнень, вдосконалення виховної роботи з дітьми та організації змістовного дозвілля», — відзначив уповноважений.

За словами Павленка, Президент наголошує на необхідності розвивати дистанційну освіту, запровадження нових методик роботи. Крім того, наголошується на необхідності забезпечення дієвого механізму контролю за комерційними закладами позашкільної освіти, оскільки зараз такого контролю не існує, а також підвищення статусу і професійного рівня педагогів позашкільних закладів.

«Окремо ставиться завдання — будівництво нових і проведення капітальних ремонтів позашкільних закладів освіти. Аналіз, який був здійснений уповноваженим Президента з прав дитини показав, що близько 50 % закладів позашкільної освіти потребують капітального ремонту, тобто їхні будівлі часто несуть реальну загрозу життю і здоров'ю дітей», — зазначив Павленко.

Він також додав, що Президент окремо ставить завдання перед Кабінетом Міністрів удосконалити державну цільову соціальну програму розвитку позашкільної освіти, прийняту до 2014 року.

Павленко підкреслив, що протягом тривалих років рівень охоплення позашкільною освітою в Україні не зростав і залишається на рівні близько 37- 40 % від загальної кількості дітей. При цьому з 4,5 тисяч закладів позашкільної освіти 85 % знаходяться у великих містах, в той час як лише 15 % позашкільних закладів є у сільській місцевості та невеликих містах.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути