chrome firefox opera safari iexplorer

«Аеросвіту» повністю заборонили літати в Росію

10 грудня 2012 о 18:29

Росавіація прийняла рішення про припинення аеронавігаційного обслуговування всіх рейсів української авіакомпанії «Аеросвіт» у повітряному просторі РФ.

«Незважаючи на неодноразові попередження Росавіації про необхідність своєчасного і повного погашення заборгованості за надане аеронавігаційне обслуговування, авіакомпанія „Аеросвіт“ до теперішнього часу не зуміла виконати всі фінансові зобов'язання перед провайдером аеронавігаційних послуг ФГУП «Держкорпорація з організації повітряного руху в Російській Федерації» (ОрПР)» , — йдеться у прес-релізі.

Авіакомпанія лише частково погасила заборгованість за надане аеронавігаційне обслуговування на трасах і досі має прострочену заборгованість за надані послуги перед філіями ОрПР у розмірі 246 тис. доларів.

«За станом на 18:00 мск (16:00 за київським часом) авіакомпанія не вжила дієвих заходів для врегулювання ситуації, що склалася. Росавіація, керуючись вимогами повітряного законодавства Російської Федерації, прийняла рішення про відмову у наданні державної послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден авіакомпанії „Аеросвіт“ в повітряному просторі Російської Федерації з 00:01 мск 11 грудня 2012 року. При цьому вся відповідальність перед пасажирами, які купили квитки на рейси „АероСвіт“, покладається на керівництво авіакомпанії», — йдеться у повідомленні.

Однак у повідомленні зазначається, що у разі оплати простроченої заборгованості Росавіація готова скасувати введені обмеження в день отримання інформації про перерахування грошових коштів.

Раніше «Міжнародний аеропорт „Шереметьєво“ прийняв рішення про призупинення обслуговування авіакомпанії „Аеросвіт“ з 00:00 МСК 11 грудня через борг компанії.

Аеропорт повідомляв, що сукупний борг української авіакомпанії перед МАШ, ТЗК „Шереметьєво“ і „АероМАШ-АБ“ перевищив 165,5 млн рублів (близько 5 млн доларів).

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути