chrome firefox opera safari iexplorer

Державне таксі дурить іноземців: з Борисполя до центру Києва іспанця довезли за 500 грн

11 грудня 2012 о 11:34

Державне таксі дурить іноземців. З аеропорту Бориспіль до центру Києва Скайтаксі довезло громадянина Іспанії за 500 гривень. У виписаному чеку було вказано, що відстань з Борисполя до Києва — 127 кілометрів. Хоча насправді вона у чотири рази менша. Компанія заперечує причетність своїх співробітників до шахрайства і запевняє — йдеться про технічну помилку.

Хосе Луїс Оріхуела, викладач Наварського університету (Іспанія): "Я не знав, що у чеку вказано такий великий кілометраж, бо не вмію читати українською. Ми їхали всього півгодини".

За 30 хвилин викладач з Іспанії Хосе Луїс Оріхуела зробив неймовірне — проїхав аж сто двадцять сім кілометрів. Так принаймні зазначено у чеку, який пасажиру видав таксист.

Азад Сафаров, «5 канал»: «Згідно з чеком таксиста відстань від аеропорту „Бориспіль“ до Подолу становить сто двадцять сім кілометрів. „5 канал“ вирішив перевірити це самотужки. У нас вийшло майже втричі менше. 37 кілометрів».

Хосе Луїс Оріхуела, викладач Наварського університету (Іспанія): "Для мене це було сюрпризом. Я заплатив більше пятисот гривень за проїзд. Я вже вчетверте в Україні і раніше платив не більше ніж сто двадцять гривень за таку ж подорож".

Українські колеги одразу ж розкусили в чому справа. І помістили дивовижний чек у мерЕжу.

Руслан Дейниченко, викладач Могилянської школи журналістики: "Мені особисто було образливо, що людина яка не говорить українською, яка приїжджає в Україну і її розвели як котят, як кажуть у нас розводять як котят , взяли у нього два з половиною раза більше просто тому що він не говорить українською".

У державній компанії «Скайтаксі», яким скористався іспанець, пояснили. Водій став до роботи два тижні тому. А напередодні працював всю ніч. Тому й помилився — видав чек за весь день роботи, а не за одну поїздку.

Представник «Скайтаксі»: "Это служебный чек, тут указано про проделанную роботу за смену Поскольку клиент был последний и он ехал сдавать, возможно была механическая ошибка, я не оправдываю".

Провести розслідування, покарати винного та випалтити компенсацію пообіцяли у компанії таксі. Щоправда лише, якщо сам постраждалий напише заяву. Та іспанський викладач робити цього не хоче.

Хосе Луїс Оріхуела, викладач Наварського університету (Іспанія): "Я не хочу витрачати на це час. Я багато їжджу. Й у мене і раніше були пригоди з таксистами. Але тепер я буду розповідати і про історію з українським таксистом".

Джерело: 5 канал
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути