chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці з’явиться «Музей історичного центру міста Києва»

26 листопада 2012 о 09:00

Музей планують розмістити в приміщенні на вул. Б. Хмельницького, 66/2. Відповідний проект рішення внесений до порядку денного пленарного засідання сесії Київради 29 листопада 2012 року.

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

Проект створення музею розроблено Шевченківською райдержадміністрацією спільно з Національним заповідником «Софія Київська».

Урочисте відкриття першої експозиції виставки майбутнього Музею відбулося до 20-ї річниці незалежності України 19 серпня 2011 року в Національному заповіднику «Софія Київська».

Виставку відвідало більше 10 000 осіб. Зважаючи на велику увагу до представленої експозиції, підготовлено проект рішення Київради "Про створення Музею «Музей історичного центру міста Києва».

«Заклад стане першим в Україні, в якому за допомогою музейної експозиції можна простежити всю багатовікову історію державотворення України. Виставка налічує близько 600 експонатів, які надані приватними колекціонерами та небайдужими до нашої історії громадянами. Музей має на меті популяризувати серед мешканців та гостей столиці історію державотворення та незалежності України, висвітлюючи роль в цьому центральної частини міста, її видатних державних та громадсько-політичних діячів, відродження національної культури, педагогіки, народної о світи тощо», — розповів депутат.