chrome firefox opera safari iexplorer

Музей історії міста Києва отримає нову «прописку»

17 листопада 2011 о 12:19

Два меценати пропонують територіальній громаді Києва прийняти в дар земельну ділянку на вул. Богдана Хмельницького, 7 та будівлю, що там розташована. Як зазначивна прес-конференції заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Пузанов, офіційна пропозиція про це надійшла до КМДА 15 листопада, повідомили УНН в прес-службі КМДА.

«Ми готуємо проект рішення Київради стосовно прийняття цього дарунку до комунальної власності територіальної громади», – розповів Олександр Пузанов.

За словами заступника голови КМДА, Олександр Попов провів тривалі перемовини стосовного цього об’єкту.

«Дуже важко було переконати бізнес відмовитися від потенційно високого прибутку та зробити подарунок місту. Безумовно, ми вітаємо таке рішення та пропонуємо депутатам Київради прийняти такий подарунок, – підкреслив О.Пузанов. — Київська влада розуміє, що на цьому місці природньо має бути сквер, будівля є скандальною та неправильною за своєю суттю. Але жодний суд не довів її незаконності. Тому можна витратити багато часу та зусиль, доводячи її незаконність, але значно ефективніше прийняти цей дарунок».

О.Пузанов пояснив, що об’єкт незавершеного будівництва та ділянку на вул. Богдана Хмельницького, 7 громаді дарують засновники новоствореного ТОВ «Музей міста Києва». За рахунок коштів засновників, які було внесено до статутного фонду, товариство придбало будівлю та землю у забудовника. Товариство було створено спеціально з цією метою, ніякої діяльності воно не здійснювало.

Місто отримає в дар 100% майнових прав ТОВ «Музей історії Києва». Відкриття музею планується до Дня Києва у 2012 році.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути