chrome firefox opera safari iexplorer

Пасажири потягів Hyundai готують масовий позов до суду

27 грудня 2012 о 11:32

Пасажири швидкісних електропотягів Hyundai «Інтерсіті+», які стали заручниками поломок чи неполадок корейських потягів, готують масовий судовий позов проти залізничників.

Про це повідомив юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк, інформує Укрінформ з посиланням на Deutsche Welle.

«Люди ж не просто так подорожують. Через те, що Hyundai кілька годин простояв у полі, одні запізнилися на літак, інші — на операцію, на важливу зустріч. Постраждалі пасажири об'єдналися і вже підготували судовий позов до залізничників з вимогами моральної та матеріальної компенсації», — запевнив юрист.

Водночас президент українського відділення Transparency International Олексій Хмара заявив, що «Справа Hyundai» може стати предметом антикорупційного розслідування.

«Як мінімум це службова недбалість. Поки ми не можемо сказати, що хтось заробив саме на купівлі цих потягів. Але ми можемо сказати, що заробили опосередковано — на інфраструктурі, будівництві, ремонті», — наголосив він.

Як повідомлялось, Україна закупила 10 складів Hyundai за $307 млн коштом кредиту під держгарантії.

Разом з тим робота потягів, які не витримують низьких температур і постійно ламаються, викликала чимало нарікань серед пасажирів.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути