chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві перевірять «передвиборчі» дитячі майданчики

05 грудня 2012 о 09:21

Побудовані у передвиборчий період дитячі та спортивні майданчики столиці перевірить Санеіпідемслужба м. Києва.

Така відповідь від ГУ Держсанепідемслужби в м. Києві надійшла на вимогу депутата Київради Олександра Бригинця провести моніторинг з лабораторними дослідженнями дитячих майданчиків побудованих у передвиборчий період.

«Одним з ефектних прийомів, щоб вразити киян в передвиборний період, було будівництво спортивних та дитмайданчиків, на що кандидати витрачали шалені кошти. Але мало хто з них замислювався про безпеку життя дітей, які будуть грати на цих майданчиках», — переконаний О. Бригинець.

Депутат навів, як приклад, небезпечного ігрового об’єкту популярні свого часу гірки-слона. Він нагадав, жахливі випадки, що сталися на Троєщині, коли двоє дітей, зачепившись за вухо гірки-слона мотузком капюшонів, померли від удушення. Після цих фатальних випадків мета леві вуха гірок-слонів довелося відпаяти.

«На жаль, дизайнерська інновація коштувала життя дітей. Тому сьогодні перевірка дитячих та спортивних майданчиків на відповідність технічним, екологічним та будівельним нормам є не просто примхою, а необхідністю. Сподіваюсь, що обіцянка влади не залишиться лише обіцянкою на папері, а реально почне діяти», — наголосив О. Бригинець.

Депутат висловив впевненість, що частина майданчиків, які набудували кандидати-мільйонери у передвиборчу кампанію виявиться небезпечними і владі доведеться або їх дообладнати, або прилаштувати до потрібних норм, або демонтувати.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути