chrome firefox opera safari iexplorer

У київському ботсаду відкриється унікальний «Корейський сад»

24 грудня 2012 о 09:46

На території Національного ботанічного саду ім. Гришка НАН України планується 27 грудня урочисте відкриття нової ділянки «Корейський сад», який наразі буде другим у світі і єдиним на пострадянському просторі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт turystam.in.ua.

В експозиції «Корейський традиційний сад» представлена копія павільйону (пагоди), в якому бували корейські королі. «Зовнішній вигляд цього павільйону схожий на павільйон „Аер’юнджун“, що знаходиться в Палаці Чангдук у Сеулі, в Кореї. „Аер’юн“ в дослівному перекладі означає „Любов до лотоса“, який символізує благородну вдачу корейських учених мужів, котрі зберігали дух і мужність перед обличчям небезпеки. 1997 року Палац Чангдук був визнаний ЮНЕСКО частиною світової культурної спадщини», — зазначається в повідомленні.

Важливою складовою «Корейського традиційного саду» є корейська брама. Вона побудована в традиційному корейському стилі з символом «тегеук» (символ інь-янь).

В експозиції буде представлене розмаїття рослинного світу Кореї. Національним символом Республіки Кореї є квітка гібіскуса (Мугунхва). Крім того, ряд цінних видів флори Кореї збагатить експозиційно-колекційні фонди ботанічного саду.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути