chrome firefox opera safari iexplorer

За добу з Києва вивезено 245 тонн снігу

04 грудня 2012 о 13:00

За минулу добу в Києві було очищено і вивезено з міста 245 тонн снігу. Про цеКорреспондент.net повідомили в КМДА, посилаючись на Київавтодор.

Як повідомляють у міській адміністрації, вдень 3 грудня на дорогах міста працювало 237 одиниць снігоприбиральної та 89 одиниць допоміжної техніки. «Обробка проїжджих частин проводилася кожні три години. На очищення зупинок громадського транспорту, підходів до підземних пішохідних переходів і тротуарів, які обслуговуються ШЕУ районів, працювало близько 325 комунальників», — сказано в повідомленні.

За даними Київавтодору, вночі з 3 на 4 грудня на автошляхах міста працювало 233 одиниці спецтехніки, із них: 90 солерозкидальників і 77 снігоочисних машин.

«Протягом минулої доби використано 2,2 тис тонн солі і 797 тонн піщано-соляної суміші. Усього з вулиць міста вивезено 245 тонн снігу», — повідомили у відомстві.

Також у КМДА зазначили, що роботи із зимового утримання вулично-дорожньої мережі тривають у посиленому режимі. У першу чергу, розповідають у комунальній корпорації, розчищають магістральні шляхи, вулиці міського значення, мости, підйоми та спуски. «Зараз тривають роботи з технологічної обробки проїжджої частини протиожеледними матеріалами, розчищають тротуари, а також сходи, зупинки громадського транспорту, підходи до підземних переходів і підземні переходи. Для ручної розчистки задіяні всі служби комунальних підприємств», — сказано в повідомленні.

У Київавтодорі також нагадують, що невиконання водіями правил дорожнього руху, особливо паркування, унеможливлює виконання комплексу робіт щодо належного утримання вулиць міста взимку, особливо в його центральній частині, де ширина проїжджої частини обмежена. У відомстві просять водіїв у період негоди із розумінням і повагою поставитися до роботи дорожніх служб.

Нагадаємо, що вчора ДАІ у зв'язку з погіршенням погодних умов звернулася до водіїв. ДАІ закликає водіїв бути більш уважними та пильними на дорозі. В умовах снігопаду рухатися з увімкненим ближнім світлом фар, а під час зупинки вмикати аварійну світлову сигналізацію. Крім того, наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути