chrome firefox opera safari iexplorer

Ліквідовано відділ реставрації стародруків бібліотеки Львівського університету

18 січня 2013 о 10:03

У науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка ліквідували відділ реставрації стародруків.

Про це повідомив проректор із науково-педагогічної роботи ЛНУ Володимир Кирилич, пише galinfo.

Як розповів проректор, 27 вересня 2012 року вийшов наказ міністра освіти про типову структуру бібліотек вищих навчальних закладів 3-4 рівня акредитації.

Відповідно до наказу, вишу доведеться ліквідувати деякі підрозділи бібліотеки і звільнити третину її працівників. Серед відділів, які не передбачені новою, універсальною для всіх вишів структурою, опинився й відділ реставрації стародруків.

«У цьому відділі працює шестеро людей, вони виконують дуже делікатну роботу», – зауважив Кирилич.

Фонди наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка нараховують близько 3,5 екземплярів. Бібліотека багата на стародруки, інкунабули, які походять із часів, коли університет у Львові був єзуїтським колегіумом. Наказ міністра освіти Дмитра Табачника прирівняв львівський виш до тих, що є значно молодшими за нього і не мають настільки багатих і цінних фондів.

Загалом наказ міністра передбачає звільнення 53-х працівників бібліотеки з-понад 160. Людей попередили про скорочення. До березня їм, відповідно до закону, буде нараховуватися зарплатня. Впродовж двох місяців університет намагатиметься вирішити питання їх працевлаштування.

Джерело: ЛітАкцент
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути