chrome firefox opera safari iexplorer

Музика Бетховена, Баха і Штрауса небезпечна для водіїв, — вчені

11 січня 2013 о 10:16

Прослуховування класичної музики за кермом може негативно позначитися на безпеці. Такого висновку дійшли британські вчені з Лондонського університету.

Про це повідомляє радіостанція BBC.

Як встановили фахівці, вибір музики, яку слухають водії, прямо впливає на безпеку руху, причому класика спричиняє пониження уваги і реакції.

Найнебезпечнішою композицією виявилася «Симфонія № 5» Бетховена. На другому місці — «Токката і фуга Ре мінор» Баха, а на третьому — вальс Штрауса «Блакитний Дунай».

А ось рок- і поп-музика, навпаки, позитивно впливає на водіїв і поліпшує їх реакцію. Список композицій, які найкраще слухати за кермом, очолили роботи британця сера Елтона Джона та американської групи Aerosmith.

Проте, дослідження також показали, що найкращим музичним ритмом для водіїв є той, що відповідає частоті ударів людського серця. Тому при виборі музики за кермом все одно залишається місце для індивідуальності.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути