chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні — найдепресивніший день року

16 січня 2013 о 09:16

Учені з британського Університету Кардіффа визнали 16 січня найдепресивнішим днем у році, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ

Згідно «формулі щастя», яка була розроблена експертами, саме цього дня англійці та інші європейці відчують післяріздвяний та післясвятковий смуток, який наштовхне їх на думку про те, що найближчим часом їх чекає мало приємного. Серед головних причин поганого настрою експерти називають холодну погоду, борги, що накопичилися, і неоплачені рахунки, а також факт того, що до заробітної плати за січень залишається ще два тижні.

«Всі ці чинники і роблять 16 січня найсумнішим робочим днем у році», – упевнені учені. Вони відзначають, що люди, які люблять свою роботу, справляються з депресією набагато успішніше, ніж ті, хто працює без задоволення.

Дата «найсумнішого дня в році» була вперше визначена вченим Кліффом Арналлом. Математична формула нещастя, виведена ученим, складається з шести елементів: погода; борг; показник часу, що пройшов після Різдва; показник часу, що пройшов з моменту, коли людина дала собі новорічні обіцянки; низька мотивація, відчуття необхідності ухвалення негайних рішень.

Проте частина вченого світу стверджує, що формулі Кліффа Арналла немає місця в реальній науці.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути