chrome firefox opera safari iexplorer

У Софії Київській відкриється виставка «Микола Мурашко і його учні»

29 січня 2013 о 12:28

30 січня 2013 р. о 16:00 у Національному заповіднику «Софія Київська» відбудеться відкриття виставки «Микола Мурашко і його учні» (з фондів Національного художнього музею України та Центрального Державного архіву-музею літератури і мистецтва України)

Виставка презентує понад п’ятдесят творів українських художників Київської рисувальної школи Миколи Мурашка, а також світлини та фотокопії документів, пов’язаних з діяльністю школи (кін. ХІХ – поч. ХХ ст.).
Експозицію доповнює мультимедійна презентація, підготована працівниками заповідника, яка містить зображення композицій та окремих сюжетів монументального живопису, виконаних І. Їжакевичем, І. Селезньовим, С. Костенком, М. Пимоненком та іншими художниками.

Місце проведення: виставкові зали «Хлібня» заповідника «Софія Київська»

Адреса: вул. Володимирська, 24.

Виставка експонуватиметься від 30.01 до 25.03. 2013 року.

Джерело: Уніан
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути