chrome firefox opera safari iexplorer

У Софії Київській триває виставка народної ікони. ФОТО

18 жовтня 2012 о 09:16

Кияни та гості міста зможуть побачити цінні експонати сакрального мистецтва XVIII-XIX століть – унікальні ікони із фондів Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», повідомили УНІАН у прес-службі КМДА.

Колекцію сформовано на основі пошукових експедицій, що здійснювалися на території Чернігівської області. Більшість зразків іконопису, представлених на виставці, було врятовано від знищення під час масового закриття та руйнування православних храмів за радянських часів.

Представлені твори іконопису вирізняються між собою за стилем, манерою виконання, рівнем професійної майстерності, однак представляють класичну течію народного іконопису з обов’язковими стилізованими зображеннями великих квітів з додатковим дрібним рослинним орнаментом на брунатному тлі.

Також на виставці будуть представлені зразки рушників Чернігівщини із колекції краєзнавця Юрія Дахна.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути