chrome firefox opera safari iexplorer

Український футболіст опинився у п'ятірці найкращих молодих воротарів Європи

16 січня 2013 о 13:37

Відповідний рейтинг склали британські журналісти, звернувши свою увагу на футболістів у віці не старше 20 років.

20-річний голкіпер київського Динамо і кандидат в національну збірну України Максим Коваль увійшов до списку п'яти найкращих стражів воріт європейського футболу.

На думку сайту givemefootball.com, Східна Європа має репутацію прекрасної школи класних воротарів, і українець може стати одним з таких.

«У 16 років Коваль дебютував за запорізький Металург і відразу ж відстояв „на нуль“. Провівши ще 19 матчів у Металурзі, він перебрався до табору гранда українського футболу — київського Динамо, яке було настільки вражений грою молодого голкіпера в матчі проти біло-синіх, що зробило підписання талановитого футболіста однією зі своїх пріоритетних цілей.

Коваль — величезний талант, у якого за плечима вже є досвід гри в континентальних кубках», — пояснюють свій вибір журналісти.

Поряд з Максимом до п'ятірки найкращих молодих європейських голкіперів увійшли німці Макр-Андре тер Штеге з мкнхенгладбхаской Боруссії, Бернд Лено, який представляє леверкузенський Байєр, бельгієць з мадридського Атлетіко Тібо Куртуа, контракт якого належить лондонському Челсі, а також Джек Бутленд з Бірмінгема.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути