chrome firefox opera safari iexplorer

Український футболіст опинився у п'ятірці найкращих молодих воротарів Європи

16 січня 2013 о 13:37

Відповідний рейтинг склали британські журналісти, звернувши свою увагу на футболістів у віці не старше 20 років.

20-річний голкіпер київського Динамо і кандидат в національну збірну України Максим Коваль увійшов до списку п'яти найкращих стражів воріт європейського футболу.

На думку сайту givemefootball.com, Східна Європа має репутацію прекрасної школи класних воротарів, і українець може стати одним з таких.

«У 16 років Коваль дебютував за запорізький Металург і відразу ж відстояв „на нуль“. Провівши ще 19 матчів у Металурзі, він перебрався до табору гранда українського футболу — київського Динамо, яке було настільки вражений грою молодого голкіпера в матчі проти біло-синіх, що зробило підписання талановитого футболіста однією зі своїх пріоритетних цілей.

Коваль — величезний талант, у якого за плечима вже є досвід гри в континентальних кубках», — пояснюють свій вибір журналісти.

Поряд з Максимом до п'ятірки найкращих молодих європейських голкіперів увійшли німці Макр-Андре тер Штеге з мкнхенгладбхаской Боруссії, Бернд Лено, який представляє леверкузенський Байєр, бельгієць з мадридського Атлетіко Тібо Куртуа, контракт якого належить лондонському Челсі, а також Джек Бутленд з Бірмінгема.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути