chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні назріває нова хвиля трудової еміграції

11 січня 2013 о 11:47

Через нестабільність та відсутність перспектив, в Україні піднімається нова міграційна хвиля.

Більша частина вітчизняних професіоналів готова хоч сьогодні спакувати валізи та поїхати шукати реалізації свого потенціалу та кращих заробітків у ЄС, Канаду, США чи країни Азії.

Так, за даними нещодавнього дослідження рекрутингової компанії «Форсаж», яка опитала понад 2 тисячі керівників середньої та вищої ланки, переїхати на роботу за кордон готові 54% респондентів, а ще 28% погодились би на тимчасову трудову еміграцію.

У той же час, за даними «Форсажу», ще у 2006 році на такі зміни у житті готові були лише 20-30% менеджерів, пише «Кореспондент».

Такі міграційні настрої назрівають у суспільстві тоді, коли простір можливостей у країні «стискається до межі», пояснює доктор економічних наук, професор Ірина Прибіткова, провідний науковий співробітник Інституту соціології НАН України.

«Це люди, які усвідомили, що у них немає майбутнього, їх майбутнє закінчується сьогодні, вони нічого не можуть спланувати (через нестабільні політичні та економічні реалії у країні)», — констатує експерт, яка досліджує процеси міграції в Україні протягом усіх років незалежності.

Варто також зазначити, що згідно з даними опитування кадрового порталу hh.ua, найбільше українців (63% опитаних) в плані пошуку роботи приваблюють країни Європи, Канада і США — 42%, менше — Австралія (20%).

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути