chrome firefox opera safari iexplorer

На заході України зріють шахтарські бунти

01 лютого 2013 о 11:37

2 лютого у Червонограді та Нововолинську одночасно пройдуть мітинги шахтарів.

Як уже неодноразово писав “Високий замок”, влада вирішила ліквідувати цього року шість шахт у Львівсько-Волинському басейні, незважаючи на те, що більшість з них іще не відпрацювали свій ресурс. Як наслідок, на вулиці можуть опинитись майже шість тисяч людей.

У Червонограді шахтарі оголосили про готовність до протестів.

Та справа не лише у ліквідації збиткових шахт. Уже найближчим часом без роботи можуть опинитись абсолютно усі гірники регіону та працівники збагачувальної фабрики — бо їхнє вугілля ніхто не купує.

Місцевим вугіллям завалені і бункери збагачувальної фабрики, і шахти. Оскільки вугілля ніхто не купує, підприємства не мають виручки, тож не мають коштів ані на зарплати, ані на те, аби заплатити за електроенергію.

“Компанія ДТЕК, якій тепер належать Бурштинська та Добротвірська ТЕС, не дає згоди на завантаження. ДТЕК — компанія Рината Ахметова, тому їм вигідніше возити вугілля зі Сходу, бо там у нього є свої шахти, – каже голова Львівської територіальної ради профспілки працівників вугільної промисловості Олег Турчин. – Поки що усі наші спроби привернути увагу до проблеми марні. Якщо влада і надалі не вживатиме заходів, то після мітингів у Червонограді та Нововолинську будуть протести у Львові та Луцьку. Якщо буде потрібно — шахтарі поїдуть до Києва. Люди доведені до відчаю”.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути