chrome firefox opera safari iexplorer

Найстарша українська матір переховує малу доньку від лікарів та соцпрацівників

23 лютого 2013 о 09:16

Два роки виповнилося доньці найстаршої мами в Україні. Валентина Підвербна народила дівчинку у 66. І відтоді ховає маленьку Анну-Марію від лікарів і сусідів, не кажучи вже про незнайомих.

Містом ширяться чутки, що дівчинка німа і досі не вміє ходити, — йдеться в сюжеті «ТСН».

Вона тікає від медиків, соціальних працівників чи журналістів. Старанно ховає обличчя доньки за кількома ковдрами та дощовиком.

Дівчинка намагається висунути ніс із візочка, а потім знову ховається углиб. І все це — без жодного звуку. Так і з'явилися чутки, що дівчинка не ходить і не говорить.

Вікна у їх оселі, як завжди, щільно зашторені, адже жінка боїться чергового сплеску популярності.

Медики підтверджують, при народженні у дівчинки виявили вади нирок та дисплазію тазостегнових суглобів. Але оглянути дитину ортопеди так і не змогли. Тому, чи позначилася хвороба на здатності ходити, медики можуть лише здогадуватися.

Кажуть, що кілька місяців тому матір приходила за довідкою до лікарні, то бачили, що дитина стояла.

Психологів турбує, що розвиток дитини гальмується через дефіцит спілкування. Анні-Марії побільше б гратися із однолітками. Це необхідно дівчинці, як їжа та сон, а надто — на третьому році життя.

Мовляв, коли дитина бачили лише одного дорослого і копіює його міміку і руху, то їй дуже важко розвиватися. Але поки що Валентина Підвербна у свій маленький світ не впускає нікого. Вона по-іншому розуміє турботу про своє довгождане дитя.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути