chrome firefox opera safari iexplorer

Доньці найстаршої матері України виповнився рік

23 лютого 2012 о 11:01

Сьогодні доньці найстаршої матері країни Валентини ПІДВЕРБНОЇ, яка живе у Чернігові, виповнився рік.

Як повідомив кореспонденту УНІАН лікар-педіатр консультативної поліклініки обласної дитячої лікарні Інна ДЕМЧЕНКО, дівчинка розвивається відповідно до свого віку, почала ходити.

«Останні два місяці з Валентиною Григорівною не бачилися, а перед цим зустрічалися кожен місяць, зважували дівчинку, я давала поради щодо її харчування, догляду. Говорили про щеплення, можливо, мама дозволить їх зробити», — сказала фахівець.

Вона також додала, що В.ПІДВЕРБНІЙ допомагають соціальні служби. Однак і зараз вона насторожено, а іноді й агресивно, ставиться до повідомлень у ЗМІ про себе та дитину.

Головний лікар міської дитячої поліклініки №1 Владислав КУХАР зауважив, що раніше за дитиною найстаршої матері країни були закріплені педіатри саме дитячої поліклініки. Але В.ПІДВЕРБНА висловлювала багато нарікань, а потім написала заяву про відмову від медичного супроводу з боку фахівців поліклініки.

«Спілкуємося досить рідко, усі питання Валентина Григорівна вирішує зі своїм лікарем», — підкреслив головний лікар дитячої поліклініки №1.

Найстарша мати країни не дозволяє фотографувати дитину і взагалі намагається не показувати її чужим людям.

В інтерв`ю газеті «Факти» В.ПІДВЕРБНА повідомила, що святкувати перший рік дівчинці не планує.

«Гостей кликати не будемо. Нам із донькою добре удвох. І головне – щоб про нас забули та залишили у спокої», — сказала вона.

Як повідомлялося, 22 лютого 2011 року у Чернігові В.ПІДВЕРБНА у 66 років народила дівчинку, яка є її первістком. Дитина народилася у результаті штучного запліднення. В.ПІДВЕРБНА офіційно визнана найстаршою матір`ю країни, що зафіксовано Книгою рекордів України.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути