chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у столиці безкоштовно роздаватимуть презервативи

13 лютого 2013 о 11:48

Сьогодні у столиці з нагоди Міжнародного дня презерватива відбудеться флеш-моб. Про це УННповідомили у прес-службі організаторів.

Студенти та волонтери станцюють танок у форматі флеш-мобу на майданчику біля Національного педагогічного університету ім. Драгоманова. Флеш-моб розпочнеться о 12:00 за адресою вул. Тургенівська, 14.

Студентам вузу і перехожим будуть безкоштовно роздаватися презервативи, а також буклети, які пояснюють необхідність використання презервативів.

В цей день в Україні буде роздано в рамках акції “Захисти своє кохання” 20 тис. презервативів в Києві, Одесі, Білгород-Дністровську, Вознесенську, Керчі, Ладижині, Томашполі, Первомайську, Лисичанську, Южноукраїнську, Сватовому, Джанкої та Красному Лучі.

Нагадаємо, 13 лютого, напередодні Дня всіх закоханих, в світі відзначається Міжнародний день презерватива. Мета відзначення такого дня — сприяння широкому доступу, використанню та прийняттю в суспільстві презервативів як важливої складової в глобальній боротьбі з поширеністю ВІЛ/СНІДом. Як відомо, презерватив захищає від хвороб, які передаються статевим шляхом, та є контрацептивним засобом.

Сьогодні ступінь поширеності ВІЛ/СНІДу в Україні є одним з найвищих серед країн Східної Європи і Центральної Азії, та складає понад 1% від дорослого населення.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути