chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні відзначається Всесвітній день боротьби з раком

04 лютого 2013 о 09:49

Цей міжнародний захід проводиться під егідою Міжнародного протиракового союзу, повідомляєУНН.

Вперше цей день відзначали в 2005 році.

З того моменту метою Всесвітнього дня боротьби з онкологічними захворюваннями є привернення уваги громадськості до даної проблеми, щоб запобігти поширенню такого страшного захворювання, як рак.

З 2008 року для Всесвітнього дня боротьби проти раку вибирають певну тему. Зокрема, провідними ідеями цього дня стали створення навколишнього середовища для дітей та молоді, вільної від тютюнового диму.

Ініціатори цього щорічного глобального заходу виступають за збалансований стиль життя, який грунтується на правильному харчуванні і нормальній фізичній активності людей.

Сучасна медицина постійно шукає нові методи лікування онкологічних захворювань. Фахівці заявляють, що їм уже відомі багато причин розвитку раку.

Під час офіційних заходів, присвячених Всесвітньому дню боротьби з раком, зазвичай говорять про те, що онкологічні захворювання є однією з головних причин смертності в усьому світі.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути