chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні почали випускати більше україномовної продукції

26 лютого 2013 о 13:54
У книговидавничій сфері України з’явилась тенденція до збільшення випуску книг і брошур, як за назвами, так і за тиражами — на 14% і 31% відповідно.

Крім того, на 5,2% зріс випуск україномовної продукції. Про це йшлося на засіданні колегії Держкомтелерадіо України 25 лютого.

Загалом минулого року побачили світ понад 26 тисяч назв книг і брошур накладом понад 61 мільйон примірників, що становить 1,35 книги на кожного мешканця України.

У той же час, в країні і досі продовжує домінувати іноземна книжкова продукція.

Саме тому, на думку членів колегії, варто надавати додаткові преференції для вітчизняних книговидавців, напрацювати і запустити механізм надання пільг та державного протекціонізму українській друкованій продукції.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути