chrome firefox opera safari iexplorer

Владу Черкас змусили переглянути вартість послуг за «комуналку»

27 лютого 2013 о 11:03

Протистояння міської ради і прокуратури, яка наполягала, що міськрада підняла ціни на житлово–комунальні послуги в 2008 році необґрунтовано, тривало п’ять років. «Вищий адміністративний суд поставив остаточну крапку в питанні законності рішення виконавчого комітету. Ухвалою суду відмовлено у задоволенні касаційної скарги міськради. Водночас Феміда визнала незаконним і скасувала рішення виконкому про встановлення вартості житлово–комунальної послуги», — наголошує в.о. прокурора Черкас Юлія Пасічна.

Отож прокуратура направила на адресу черкаських комунальних підприємств («Соснівська служба утримання будинків», «Придніпровська служба утримання будинків», «Служба утримання будинків «Митниця») та міського голови Сергія Одарича подання з вимогою провести перерахунок коштів за спожиті мешканцями послуги ЖКГ. До речі, протестуючи проти підвищення тарифів у 2008 році, майже два десятки жителів міста самотужки звернулися до суду і виграли справу, домігшись перерахунку вартості послуг.

А тим часом невтомні реформатори з черкаської мерії оголосили про нову затію: чиновники пропонують, щоб 65% коштів на капітальний ремонт ліфтів і багатоповерхівок мешканці платили з власної кишені. Вивільнені кошти обіцяють «спрямувати на потреби всієї громади — ремонт доріг, заміну освітлення, утеплення і ремонт шкіл та садочків». Правда, жителі, які охрестили міську владу «мерією намірів», у це не вірять.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути